Termeni și Condiții

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre S.C. ECO ALMTEX S.R.L. prin intermediul magazinului virtual www.divadtailoring.ro catre Cumparator, si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti.

Astfel, urmatorii termeni vor insemna:

Cumparator – persoana, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o comanda pe www.divadtailoring.ro

Vanzator – societatea comerciala S.C. ECO ALMTEX S.R.L., avand punctul de lucru in Str Calea Unirii nr 35 ( CUI 40283526,J33/1972/2018);

Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre vanzator, cumparatorului;

Comanda– un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre vanzator si cumparator, prin care vanzatorul este de acord sa livreze bunurile si serviciile, iar cumparatorul este de acord sa primeasca aceste bunuri si servicii si sa faca plata acestora;

Contract – o comanda confirmata de catre vanzator;

Drepturi de proprietate Intelectuala (DPI) – toate drepturile imateriale cum ar fi: know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus;

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile bunurilor si serviciilor asa cum sunt precizate in comanda.

  1. DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul www.divadtailoring.ro, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice;

Specificatiile cumparatorului (acolo unde este cazul);

Termeni si conditii.

Daca vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor comenzii. Acceptarea comenzii de catre vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea vanzatorului catre cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Echipa ALMTEX face eforturi permanente pentru a oferi informatii cat mai corecte si cat mai actualizate. Nu garantam insa ca aceste informatii sunt intotdeauna complete, corecte si actualizate. In cazul in care apar diferente de stoc, se va lua in vedere informatiile comunicate de reprezentantul ALMTEX. Vanzatorul nu considera in niciun moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui contract.

Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind certificatul de garantie emis de catre vanzator sau un furnizor al acestuia.

2. EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in comanda si va livra bunurile si serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile cumparatorului;

Informatiile prezentate pe site-ul vanzatorului au caracter informativ si pot fi modificate de catre vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si de coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete, insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat. Imaginile produselor de asemenea au caracter informativ si pot contine accesorii sau produse aditionale pe care pachetul original nu le contine sau pot exista diferente intre acestea si produs;

Comunicarea cu magazinul – se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea „Contract„. Vor fi excluse de pe site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceastea;

In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare, provenit din partea unei retele de internet, S.C. ECO ALMTEX S.R.L.. isi rezerva dreptul de a cere utilizatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul site-ului.

  1. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

  1. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media)  nici una dintre informarile primite de la vanzator.

S.C. ECO ALMTEX S.R.L. detine dreptul de autor pentru intreg continutul siteului www.divadtailoring.ro.

De asemenea, numele site-ului precum si insemnele grafice sunt marci in proprietatea S.C. ECO ALMTEX S.R.L. si nu pot fi preluate, copiate sau folosite fara acordul scris al proprietarului.

3. CONFIDENTIALITATE – PUBLICITATE

Informatiile de orice natura furnizate de catre cumparator vanzatorului vor ramane in proprietatea vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris la vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentiabilitate din partea celui care le primeste.

Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de cumparator cu privire la comanda, fara consimtamantul prealabil scris al vanzatorului.

Mesajele ALMTEX sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de ALMTEX. Astfel sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor. Datele clientilor nu pot fi folosite, si nici furnizate altor parti.

Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului www.divadtailoring.ro, S.C. ECO ALMTEX S.R.L. nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

Conform conditiilor legale privind privind protectia datelor cu caracter personal, vanzatorul nu va dezvalui fara autorizare nicio informatie referitoare la cumparator. Pe baza consintamantului expres si neechivoc si numai in limitele legislatiei in vigoare, in scopul de a raspunde solicitarilor dumneavoastra prin oferirea de noi produse/servicii, este posibil sa oferim astfel de informatii catre terti (ex: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii; agentii de stat, guvernamentale sau asociatii din domeniul asigurarilor, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre).

4. TERMENE PENALITATI

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a comenzii, vanzatorul este obligat sa anunte cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii. Cumparatorul va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la vanzator, cand este permis de lege, in cazul neindeplinirii totale sau partiale din partea vanzatorului a executarii contractului in conformitate cu termenele stabilite.

In cazul in care cumparatorul intarzie, din vina sa, plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de vanzator, acesta este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata.

In cazul in care vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de 3 zile lucratoare.

5. FACTURARE – PLATI

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in comanda. Vanzatorul va emite catre cumparator o factura pentru bunurile si serviciile livrate, obligatia cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Pentru plata cu OP sau numerar se va utiliza cont IBAN RO83BTRLRONCRT0524172001, UniCredit Bank. Termen de plata: 3 zile lucratoare. Factura e purtatoare de penalitati de 0.5% pentru fiecare zi de întarziere.

6. RISCURI SI RESPONSABILITATI

Livrare – Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem de curierat catre Cumparator.

Transport & Ambalare – In afara de cazul in care este agreat de vanzator si cumparator diferit, vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu bunurile si serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul cumparatorului.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare. Vanzatorul va efectua livrarea bunurilor si serviciile doar pe teritoriul Romaniei.

Pentru a evita neplacerile cauzate de un eventual retur, va rugam sa verificati coletul inainte de semnarea documentelor de receptie. Toti clientii beneficieaza de deschiderea coletului la livrare. Verificarea se va face in prezenta reprezentantului firmei de curierat sau a delegatului firmei S.C. ECO ALMTEX S.R.L.. Nu semnati pentru primire si refuzati receptia produsului daca aveti dubii cu privire la integritatea lui (ambalajul trebuie sa fie intact, sa nu prezinte urme de zgarieturi, rupturi, lovituri sau alte deteriorari) si cereti a fi consemnate aceste aspecte pe documentul de insotiere a produsului sau pe procesul verbal de constatare intocmit in prezenta curieratului.

5. ACCEPTARE

Acceptarea va fi facuta atunci cand bunurile si serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in comanda. In cazul in care cumparatorul descopera ca produsele livrate sau serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci vanzatorul va aduce la conformitate produsele si serviciile. De asemenea, pentru produsele vandute si livrate de www.divadtailoring.ro (S.C. ECO ALMTEX S.R.L.), Cumparatorul beneficiaza de returul produselor in 10 zile.

6. GARANTII

Toate produsele comercializate pe site-ul www.divadtailoring.ro, cu exceptia celor resigilate, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

In cazul produselor vandute si livrate de ALMTEX, certificatele de garantie fie sunt emise direct de producator, in cazul in care acesta are o retea de service nationala, fie sunt emise de catre ALMTEX.ro. In cazul certificatelor de garantie emise de ALMTEX, va oferim serviciul „Pick-up & Return” care presupune preluarea si livrarea produselor in conditii de gratuitate.

In cazul certificatelor de garantie emise de producatori, produsul reclamat, defect in perioada de garantie, trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificatul de garantie. Acest centru autorizat de producator va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei.

Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii, pe adresa suport@ALMTEX.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

In cazul produselor resigilate, certificatul de garantie este emis de catre ALSAM, iar garantia nu acopera aceeasi perioada ca la un produs nou, sigilat. Perioada de garantie este specificata pentru fiecare produs resigilat in parte. Conditiile de utilizare, manipulare si transportare a unui produs resigilat sunt aceleasi cu cele de la produsele sigilate.

7. TRANSFERUL PROPRIETATII

Proprietatea asupra bunurilor si serviciilor va fi transferata la momentul efectuarii platii din partea cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre vanzator sa permita cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnareA de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.

Livrarea produselor in Suceava se face de catre S.C. ECO ALMTEX S.R.L. cu flota proprie iar in afara jud Suceava livrarea se face prin curier rapid.

Clientul are obligatia ca la primirea produsului sa verifice ambalajul sa nu prezinte urme de zgarieturi, lovituri si poate refuza acel produs in cazul in care prezinta urme de manipulare defectuoasa si sa incheie un proces verbal cu repezentantul firmei de curierat.

8. RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre vanzator a oricarei din obligatiile sale conform comenzii si pentru daunele care rezulta din utilizarea bunurilor si serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

9. FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

10. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre organizator si participantii la campanie se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

11. POLITICA DE RETUR

Dreptul de retur este valabil doar clientilor persoane fizice sau grup de persoane constituite in asociatii, care au achizitionat produse de pe www.magazin.alsam.ro (S.C. ECO ALMTEX S.R.L.).

Pentru a beneficia de returul produselor in 14 zile, trimiteti pe adresa de email suport@ALMTEX.ro formularul de retur cel tarziu in a 14-a zi calendaristica de la data ridicarii/primirii produsului. Formularele completate dupa 14 zile calendaristice nu sunt luate in considerare.

Returnarea produselor se face de catre client, pe cheltuiala acestuia.

In cazul in care au fost achizitionate mai multe produse de acelasi fel, nu se poate returna decat un singur produs desigilat, restul cantitatii este acceptata doar daca produsele sunt sigilate.

Produsele returnate trebuie sa fie insotite de certificatul de garantie in original si o copie a facturii de achizitie.

In cazul in care produsul livrat nu corespunde specificatiilor de pe site se poate returna fara niciun cost suplimentar din partea clientului, dupa ce, in prealabil, a fost trimisa o notificare in scris din partea acestuia in care se va specifica lipsa de conformitate a produsului in maxim 24 de ore de la livrare. Clientul poate solicita inlocuirea produsului sau returnarea contravalorii acestuia. Mai multe detalii!

12. PRELUCAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

S.C. ECO ALMTEX S.R.L. (ALMTEX) este operator de date personale inregistrat la ANSPDCP. ALMTEX nu este obligat sa notifice Autoritatea Nationata de Supraveghere a Preluarii datelor cu Caracter personal, insa se obliga sa asigure protectia datelor personale si sa fie administrate in conditii specificate.

Scopul colectarii de date persoanle este de a informa utilizatorii/clientii privind situatia, informatii privind evolutia si starea comenzilor, activitati comerciale, promovarea a produselor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, dezvoltare, cercetare de piata, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comporamentul utilizatorului/clientului prin mijloace legale si acreditate.

Prin completarea datelor dumnevoastra in formularul de care cont si/sau de comanda declarati ca sunteti de acord ca datele dumneavoastra sa fie incluse in baza de date a ALMTEX si va dati acordul espres si neechivoc ca toate aceste date perosnale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial si sau temporar de catre ALMTEX pentru desfasurarea si/sau derularea de catre ALMTEX de activitati cum ar fi: activitati comerciale, de promovare a produselor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comporatamentul utilizatorului/clientului.

Prin citirea prezentelor Termene ?i conditii ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de anu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale garante de legea 677/201 pentru protectia privind prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Totodata, aveti dreptul de a va opune prelucarii datelor dumnevoastra si de a solicitate in scris/telefonic sau prin orice cale de instiintare stergerea totala sau partiala a acestora.

ALMTEX poate notifica clientii privind ofertele curente prin newsletter trimis saptamanal/lunar/anual si poate trimite cupoate cadou sau alte mesaje speciale.

ALMTEX nu promoveaza si nu incurajeaza SPAM-ul, iar orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul divadtailoring.ro poate opta pentru stergerea acesteia din baza de date. Informatiile pe care le frunizati vor fi utilizate in scopul pentru care le-ati furnizat, pentru a administra, sprijini si a evalua serviciile noastre si a preintampina incalcare securitatii, a legii si a termenilor nostri contractuali.

ALMTEX poate furniza datele dumneavoastra cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat doar in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora prin care garanteaza ca acestea sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legii in vigoare dupa cum urmeaza: furnizori de servicii de marketing, curierat, servicii de plata sau bancare sau alte companii cu care ALMTEX dezvolta programe comune de ofertare pe piata produselor.